Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

22 ianuarie 2014

Supa de pui cu ghimbir si usturoi


Pentru ca iarna isi reintra din nou in drepturi, m-am gandit sa va propun o reteta de supa buna pentru zilele friguroase si eficienta in combaterea racelii:)
Aceasta reteta este una reinterpretata de mine, pentru a economisi timpul petrecut in bucatarie:). Reteta de la care am pornit este o supa de pui umplut cu orez, curmale, ginseng si usturoi si, pentru a fi preparata, necesita cel putin 3 ore, puiul fiind introdus intreg in oala.

Varianta la care am ajuns eu si pe care o mananca cu placere intreaga familie este una simplificata, dar foarte gustoasa.

Timp de pregatire - 40-50 minute
Ingrediente pentru o oala mare :)) (5l) - la noi nu rezista mai mult de 2 zile
- 6-8 pulpe de pui
- o capatana de usturoi
- 3 cm de radacina de ghimbir
- sare
- piper
- 2 lg ulei de susan
- ceapa verde - o legatura












Pulpele se taie cubulete, usturoiul se taie felii subtiri, ghimbirul se toaca marunt, la fel si ceapa verde.
Pulpele se pun la fiert, se curata spuma, se adauga usturoiul, ghimbirul, sarea si se lasa sa fiarba. La sfarsit se adauga piperul, uleiul de susan si ceapa verde si supa este gata.



3 comentarii :

  1. Sorina13:34

    Interesant! Abia astept sa o gatesc sa vedem cum este! Revin cu nota dupa bucatareala!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept cu interes feedback-ul tau...si al familiei;)

      Ștergere
    2. supa tonica pentru ca are ginger si usturoi,daca gasesc la kaufland ginger,voi face si eu supica,yam yummy yam yammy yummy yam :) :) :)

      Ștergere

Comentarii