Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

03 februarie 2014

Tubujeon - chiftelute de tofu cu legume



Acum cateva zile am testat pentru prima data aceasta reteta, deoarece prietenii mi-au solicitat sa le dau si niste retete bazate pe tofu. Concluzia intregii familii a fost ca vom mai repeta cu siguranta experienta:). Este o reteta extrem de rapida si sanatoasa.

Timp de pregatire: 20 minute
Dificultate: usor
Ingrediente:
- un pachet de tofu - recomand tofu nesarat. In cazul in care aveti doar tofu sarat, ar fi bine sa il lasati mai intai la desarat in apa.
- 2 cepe verzi/praz
- 3 catei de usturoi
- 2 oua
- jumatate de cana de faina
- optional: morcov, dovlecel
- sare (doar in cazul in care tofu este nesarat)

Se farama tofu, se taie marunt ceapa verde, morcovul, dovlecelul, zdrobesc cateii de usturoi, se adauga faina, ouale si se face un aluat.

Se ia din aluat cu ajutorul unei linguri si se pune la prajit in putin ulei. Dupa ce se rumenesc pe o parte, chiftelutele se intorc si pe partea cealalta.


Dupa ce se prajesc, se pun in farfurie si sunt gata de servit:).

Un comentariu :

Comentarii